De fem mest populära pizzorna i Sverige

När det handlar om de fem mest populära pizzorna i Sverige är detta något som skiljer sig lite från år till år. Här är det då frågan om vi talar om 2013, 2014 eller det senaste från 2015. Om vi tar för givet att vi ska ha den färskaste pizza-kebabinformationen kommer det då att bli resultatet från 2015. Detta kommer att bli fel hur vi än vrider och vänder på det, då det skiljer avsevärt på populariteten mellan olika städer. Det första som vi kommer fram till är alltså att vi bara kan få ett genomsnittligt resultat.

Då får vi helt enkelt gå på detta, och är det något som är slående i detta resultat är det hur illa det går för de vanliga pizzorna som finns på pizzeriornas listor. Här är det helt klart så att den egenmodifierade pizzan är det som gäller. Hela 35 procent väljer att själv ta bort och lägga till olika ingredienser på sina pizzor. Den första pizzan som kommer efter denna är Kebabpizzan på bara 11 procent, och sedan går det snabbt utför för alla andra pizzor. I ordning på listan kommer sedan Vesuvio på nästan 6 procent, Capricciosa på 4,5 och Hawaii på lite över 4 procent.

Med detta i bagaget av ofantliga fakta får vi då snabbt klart för oss att det svenska folket inte gillar restaurangernas och pizzeriornas menyer särskilt mycket. Här handlar det istället om att kunna skapa sin egen favoritpizza. Om detta är positivt eller inte har vi här på sajten inte någon uppfattning om. Dock är det tydligen så att valmöjligheten är det som gäller när vi svenskar ska äta pizza. Resultatet talar sitt tydliga språk, och ger oss en jordskredsseger för den fria viljan och specialkomponerade pizzor. Kanske har vi inte det riktiga resultatet. Kanske är det den hemlagade pizzan som står som segrare i verkligheten.