Den perfekta tomatsåsen

Att tomatsåsen har mycket att göra med det italienska köket är det inget snack om, och många tycker att den är extra viktig när det gäller pizzor och pastarätter. Det är absolut inget konstigt med det, då det faktiskt är en grundläggande del av dessa två olika maträtter. En del av oss tycker inte att det spelar så stor roll och gör sin pizza hemma i köket genom att enbart smeta på en stor klick Heinz ketchup på botten. Detta är dock något som vi anser vara ett rent och skärt matmord. Om du någonsin har smakat en äkta hemlagad tomatsås gjord på färska tomater vet du precis vad vi menar.

Home-grown_&_made_Tomato_SauceVi vet också att det är många i vårt avlånga land och i resten av världen som delar vår uppfattning i detta fall. Frågan är då hur du skapar den perfekta tomatsåsen, och är detta egentligen så enkelt som det låter? Många av de recept som du hittar på nätet säger att du ska använda konserverade redan skalade tomater, vilket även det inte kommer att ge den färska fräscha smaken som en tomatsås egentligen kan inneha. Det hela handlar om att koka tomater så långsamt som möjligt på låg värme och tillsätta rätt mängd andra ingredienser för att tillföra tomaterna en trivsam smak.

Några av de olika ingredienser som du kan ha i en tomatsås är selleri, vitlök, morötter, gul lök, basilika, salt och lite svartpeppar. I vissa fall kan det även vara problem med de färska tomaterna gällande den djupa färgen på såsen. I detta fall kan du använda ett par skedar av en tomatpasta. Det hela handlar dock om att inte använda för mycket av något utöver tomater, då detta kan ta bort den rika kraftiga och färska smaken som gör din tomatsås till den perfekta sås som den kan vara.