Finns det något som kallas för gourmetpizza?

På denna sida har vi skrivit mycket om pizzor, dess historia och allt som du kan kombinera på dessa underbara matverk. Denna gång ställer vi oss frågan om det faktiskt finns något som kallas för gourmetpizza? För de Michelinrestauranger som lagar all den mat som kallas för fine dining finns det faktiskt gourmetpizzor. Hot_pizzaOftast är detta de pizzor som du ser i matlagningsprogram på TV, och då har du säkert sett hur fattiga de ser ut. I verkligheten är dessa pizzor faktiskt ganska goda, men det är inte det som avgör om du får kalla dessa pizzor för gourmetpizzor ur kockens synvinkel.

För att du ska anses laga en gourmetpizza enligt gällande restaurangregler ska denna vara bakad i en stenugn. Det ska också vara en pizza som är mycket hälsosammare än andra vanliga pizzor, vilket betyder att de ska innehålla mer vitaminer och mineraler och mindre fett och ämnen som anses vara negativa. Det är det som i grund och botten anses som en gourmetpizza. Sedan är det svårt att marknadsföra en gourmetpizza på pizzerian, utan här är det i stort sett uteslutande finare restauranger som ger sig i kast med detta namn. En del lyckas och andra faller platt.

I grund och botten tycker vi att det ska vara fritt att kalla sin egen pizza för en gourmetpizza, och att det är dina egna smakpreferenser som sätter reglerna för vad du anser vara en gourmetpizza och inte. Alla gillar vi olika smaker och typer av mat, och är det så att vi ibland vill äta något helt onyttigt med skadliga fetter kan detta vara det som vi vill kalla för vår egen gourmetpizza. Det finns ingen i världen som kan sätta upp reglerna för vad som ska få bära ett namn som talar om att det är extra gott.