Gatumat i Stockholm

Många tycker att det är illa att behöva äta gatumat och ser på detta som fattigmansmat. Det behöver det inte alls vara, utan det finns många bra mobila restauranger och husbilar som har fantastiskt god mat. Att vara den som måste äta denna mat varje dag för att pengarna ska räcka kanske inte är det roligaste i världen, men det brukar vara nödvändigt, då även denna mat oftast är dyrare än att laga mat i sitt eget hem. Nuförtiden talar vi om ganska stora investeringar när det handlar om att sälja gatumat. Här handlar det om att uppfylla branschens alla krav på hygien och förvaring av mat.

Det är därför som det har blivit så vanligt med s.k. food trucks som tar över scenen gällande Stockholms gatumat. I och med dessa rullande restaurangkök kan dagens gatumat helt enkelt vara vad som helst, och ibland till och med mer avancerad än den mat som du finner på enklare restauranger. Det har blivit så populärt med denna typ av rullande restauranger att trafik- och renhållningsnämnden har fått skapa en ny regel som säger att bara 20 nya tillstånd per en period om två år kommer att kunna beviljas för de som vill starta denna verksamhet.

När det gäller att välja mellan gatumat och restaurangmat börjar alltså dessa skillnader att suddas ut mer och mer. Här gäller det istället att jämföra gatumatens kvalitet med den som du får på restauranger, och kanske kommer du att upptäcka att både pris, kvalitet och smak blir bättre vid valet av den moderna gatumaten. Det är också så att gatumaten från dessa rullande kök har blivit mer tillgänglig, då nya regler har skapats för dessa på senare tid. Numera kan du hitta gatumat i dessa rullande kök från klockan åtta på morgonen till klockan tio på kvällen, vilket gör att flera väljer att äta denna mat.