Modern mat för moderna människor

När det handlar om modern mat för moderna människor är nog detta ett uttryck som inte alls hör hemma när det gäller mat. Vad som är modern mat är helt omöjligt att säga, då alla har olika smak. Vad som är moderna människor är också lika omöjligt att avgöra. För en del är modern mat all den snabbmat som dyker upp, och älskas av många. Här kan det tyckas vara modernt att äta på McDonalds, Burger King, KFC eller på det senaste snabbhaket för thaimat. För amcdonalds-logondra är modern mat det nya som serveras på de bästa lyxrestaurangerna världen över.

Att försöka reda ut detta är en total utopi, och det kommer vi inte ens att försöka oss på. Här kommer vi istället att ge några exempel på vad som kan tänkas vara och bli den nya moderna maten för folk i farten. I dagens moderna värld handlar det ofta om tiden, och lunchrasten som vi dagligen har ger inte utrymme för några långa sittningar på Operakällaren, utan här handlar det om att få den bästa och godaste maten på kortast möjliga tid. Idag är det faktiskt möjligt att finna ganska bra snabbmat, och det finns även många Kinarestauranger som faktiskt lagar sin mat mycket snabbare än de traditionella köken.

I vilket fall måste vi komma fram till slutsatsen att modern mat inte kan vara den gamla falukorven, eller kan även det ingå i modern mat för moderna människor? Det kan det. Vad som är modern mat för moderna människor är egentligen i grund och botten den alltid återkommande dagens rätt som serveras på många kök. Ett alternativ till detta är att du själv lagar din mat hemma, och således tar med dig en hemlagat matlåda till jobbet. Detta kan faktiskt vara modernt för dig, och riktigt gott kan det vara också.