Så bakar du din egen pizza på mindre än en timme

När du ska baka egen pizza hemma i köket kanske detta kommer att bli svårt de första gångerna, och det kanske även kommer att ta en hel del tid. Det behöver det inte göra, men det kanske tar några gånger innan du känner till hur du ska göra för att snabbt fixa en smaskig pizza hemma i köket. Dock går det helt klart att slå ihop en jättegod pizza på mindre än en timme. Det hela handlar lite om planering och vana. Alla är vi barn i början, och början i detta fall är första gången som du försöker dig på att baka din egen pizza.4217595201_904be5592e

När det gäller degen måste den jäsa. Det går dock snabbt att blanda ihop den, då du kan göra en bra pizzadeg av att bara blanda jäst, vatten, olja, salt och mjöl. Under jäsningen sätter du på ugnen på 220 grader och river din ost, om du inte redan har köpt riven ost. Du kan också planera alla de andra ingredienserna så att allt är klart. När jäsningen är klar efter cirka 20-25 minuter är det dags att baka ut pizzan. Den ovana pizzabagaren gör detta bäst med kavel och mjöl till en platt och rund brödplatta.

Efter detta är det dags för tomatsåsen, osten och alla ingredienserna som du har valt ut. Sedan är det bara att skyffla in pizzan i ugnen och låta den vara i cirka 12-15 minuter som det normalt tar i en vanlig ugn i hemmet. När pizzan ser klar ut tar du ut den och penslar med olivolja samt kryddar med oregano tillsammans med andra kryddor om du önskar. Detta borde gå på under en timme och du kommer att få en jättegod pizza som du säkerligen kommer att baka igen. Det är dock mycket svårt att få till en precis lika god pizza som den du köper i pizzerian.