Så väljer du rätt ost för din pizza

När du själv ska baka pizza är det helt upp till dig vilka smaker som du önskar på den. Här handlar det om alla typer av ingredienser, och något som verkligen är en huvudingrediens på en pizza är osten. Här är det ett val mellan många olika ostar som faktiskt passar mycket bra för att vara på en pizza. En del säger att det inte går att byta ut Mozzarella på en pizza, för då blir det helt enkelt inte rätt för dem. Andra tycker om att variera smaken på sin ost, och väljer då ibland att använda andra ostar för att ge sina pizzor en annorlunda smak.

Mozzarella är naturligtvis den mest använda, och anses av allmänheten vara den ost som ska vara på en pizza. Det finns dock gott om andra både milda och modelpizzasmakrika ostar som går att använda på olika pizzor som du lagar i hemmet. Två av dessa är Gouda och Edamer, som ofta är ostar som inte har så stark smak. En annan är Cheddar som också den i de flesta fall är en ganska mild ost som kan kombineras med många typer av fyllningar, såsom skinka och champinjoner som är favoriter för många gällande topping på pizzor.

Det finns också de som gillar att kombinera den vanliga osten, som då oftast är Mozzarella med andra smaker på ostar för att få en fylligare smak på pizzan. I detta fall kan det vara en smakupplevelse att välja en ost med kraftigare smak. Här kan till och med mögelost vara ett alternativ, men då kan det vara bra att tänka på vad du har för andra saker på din pizza. I vilket fall är smaken som baken, och hur du väljer rätt ost för din pizza är helt upp till dig och dina egna smaklökar.