Vilken pizzaingrediens är Sveriges populäraste?

När det gäller att finna Sveriges mest populära pizzaingrediens kommer det definitivt att bli kebabköttet om vi ser till vilka ingredienser som vi kan välja. Detta grundar vi på att den populäraste standardpizzan i Sverige 2015 var kebabpizzan. Naturligtvis är detta gällande just det som vi kan välja mellan. Om kebabvi ser till allt som är på en pizza blir det helt klart tomatsåsen och osten som automatiskt blir det mest populära, eller så är det bara så att vi inte ids välja bort dessa två ingredienser. Om vi gjorde detta annorlunda val, skulle vi då kunna kalla resultatet för en pizza?

Det skulle vi kunna göra om vi får tro på pizzans historia som började med att ha avsaknad av både tomatsåsen och osten. Dessa tillkom dock under utvecklingen av vad som idag är den moderna typen av pizzor, och det finns egentligen ingen som väljer bort dessa, då de står för grunderna i en pizza. När nu kebabköttet är så populärt kan vi fråga oss vad det är för andra ingredienser som kommer på de efterkommande platserna. Här får vi då också gå efter vilka pizzor det är som är mest populära för att reda ut vilka andra ingredienser som folk helst ser på sina favoritpizzor.

Här är det då alltså Capricciosa och Hawaii som är mäktigt populära, och då måste det ligga en stor popularitet i skinkan. Även Vesuvio har en hög placering och på denna pizza hittar vi också skinka. Vi finner även att tomaten är mycket populär, samt att frukten ananas är en klar favorit bland frukter på pizzor. Detta är dock inte det viktigaste i världen, då de flesta av oss väljer att specialkomponera våra pizzor. Det betyder att det är du som väljer vad som är populärast för dig och din pizza för att få den rätta smaken.